0
Premium fotoaparat iz Samsunga

Premium fotoaparat iz Samsunga

KOMPANIJA „Samsung“ najavila je revolucionarni foto-aparat N1, koji predstavlja kombinaciju vrhunskog dizajna i vodeće tehnologije. Ovaj foto-aparat poseduje uzastopno AF slikanje od 15 kadrova u sekundi, sistem autofokusa (AF) III sa 205 AF tačaka za detektovanje faze i APS-C BSI CMOS senzor od 28MP za superiorni kvalitet slike.

Moćan i brz, procesor slike uređaja N1 DRIMe V može da se pohvali superiornom reprodukcijom slike i smanjenjem šuma, jer koristi snažna jezgra za fotografisanje velike brzine, što je ozbiljnim fotografima potrebno. Ova najmodernija tehnologija podržava i 4K UHD video-snimanje bez potrebe za eksternom opremom, tako da oni koji prave filmove mogu i da snimaju.

N1 redefiniše granice poluprofesionalnog nivoa fotografije svojom brzinom, agilnošću i sposobnošću za fokusiranje. Dok najvažniji momenti mogu da prođu za tren oka, brzina AF uređaja N1 od 0.055 sekundi omogućava korisnicima da ih ovekoveče fotografijom bogatih detalja i da ih sačuvaju za predstojeće godine.

Fotografi mogu da ovekoveče čak i najkraće trenutke jer nema potrebe za rekompozicijom slike, već jednostavno mogu da fokusiraju i odmah slikaju, što pruža ekstremnu brzinu i fleksibilnost. Ova tehnologija će biti posebno interesantna onima koji vole da prave video-snimke jer N1 podržava upotrebu faznog autofokusa tokom pravljenja snimka, što daje stabilne i mirne rezultate.

N1 podržava 4K i Ultra HD (UHD) video-snimanje, zbog čega pruža fleksibilnost i različite izbore za snimanje filma. UHD ima četiri puta veću rezoluciju od full HD rezolucije, a to se odmah vidi u besprekornom i impresivnom kvalitetu snimka. Preinstalirani HEVC kodek (H.265), kao najnaprednija tehnologija kompresije, daje efikasnost skladištenju video-klipova jer kompresuje video-snimak visokog kvaliteta napola i broj bitova kao kod H.264 snimka, pri čemu ne ugrožava kvalitet. Sve datoteke se pogodno čuvaju na SD kartici tako da eksterni 4K rekorder nije potreban. Zahtevi postprodukcije takođe nisu bili zanemareni jer je uključen konverzioni softver za uređivanje 4K snimaka.

Čvrsta građa foto-aparata N1 dodatno je ojačana otpornošću na prašinu i prskanje vode, a to obuhvata gumene zaptivke koji čuvaju dugmiće i tastere. Uz Wi-Fi funkciju, N1 ima najbržu i najnapredniju konektivnost koja postoji i omogućava korisnicima da gledaju 4K filmove na UHD TV-u putem bežičnog striminga. N1 je takođe prvi foto-aparat sa kompaktnim sistemom na svetu koji poseduje bluetooth.

 

Izvor: Novosti

0

Write a Comment