0
Otkup hakovanih telefona: Android možda i jeste leglo virusa, ali ima leka!

Otkup hakovanih telefona: Android možda i jeste leglo virusa, ali ima leka!

U zadnje vreme nam se često javljaju ljudi za otkup hakovanih telefona ili otkup telefona sa virusima. Najčešće su to Android uredjaji, mada ponekad ima i Windows i iOS uredjaja.

Ukoliko imate telefon kog je napao virus ili imate hakovan telefon, mi dajemo najbolje cene za otkup hakovanih telefona – 062 225 025

Svojevremno je, sada već bivši direktor Microsoft kompanije, rekao za Android OS da je leglo virusa, divlji i bez kontrole. I čini se da nije puno pogrešio, jer zaista jeste tako!

Nedavno otkriven propust Googla, koji je ranjivim učinio gotovo 99 odsto svih ikada proizvedenih Android uređaja samo je kap u čaši priča o tome kako je Android podložan virusima, malver programima i drugim zloćudnim aplikacijama.

Iako mnogi u to sumnjaju istraživanja nepobitno otkrivaju da virusi “jurišaju” Android krvotokom. Ipak, razumno i “zdravo” ponašanje jeste i ključ zaštite, ali ima nešto i u antivirus programu, posebno ako se on može aktivirati besplatno. A može!

Prema istraživanju koje je sproveo B2B International u saradnji sa kompanijom Kaspersky Lab tokom leta 2013. godine, više od 50 odsto korisnika tablet uređaja i Andoroid pametnih telefona ne koristi bezbednosni softver kako bi zaštitili svoje uređaje od sajber pretnji.

U međuvremenu, Android je već duže vreme najpopularnija platforma za individualne korisnike i za sajber kriminalce koji koriste štetne softvere za prevare.

Samo 40 odsto korisnika smart telefona i 42 odsto korisnika tableta koji su učestvovali u istraživanju je instaliralo i koristi neko od bezbednosnih rešenja za svoje uređaje. Ostali korisnici su izabrali da se oslone na ograničene bezbednosne karakteristike koje su integrisane u operativni sistem, ili veruju sopstvenim instiktima i na taj način ih štite.

Sa druge strane, u poređenju sa ostalim mobilnim platformama, Android je glavna meta sajber kriminalca. Sudeći po cloud servisu kompanije Kaspersky Lab, koji sakuplja podatke o hitnim sajber pretnjama, 99 odsto trenutnih štetnih softvera koji za metu imaju mobilne uređaje, napravljeni su za Android platformu.

Ali to nije sve, eksperti kompanije Kaspersky Lab detektovali su 35.000 štetnih softvera tokom 2012, dok je cifra za samo prvu polovinu 2013. godine iznosila 47.000.

Postoje dva glavna razloga zašto sajber kriminalci pokazuju veliko interesovanje za Android platformu: popularnost i funkcionalnost.

Malver može da ”navede” pametni telefon da šalje poruke na premijum brojeve, koji se papreno tarifiraju, i da na taj način uzima novac sa korisnikovog naloga. Ovo može da pretvori telefon u špijunski uređaj, dajući sajber kriminalcima informacije o vlasniku uređaja, obuhvatajući sve pozive, dopisivanja, lozinke za društvene mreže i naloge za plaćanje preo interneta itd. Drugim rečima, čitava komunikacija, zabava i karakteristike Android uređaja popularni su kod sajber kriminalaca, isto koliko su popularni kod korisnika.

Pogledajte još i:

Postoji još jedan ozbiljan rizik usled kog može doći do neželjenih posledica – velika verovatnoća gubitka ili krađe uređaja. Za mnoge su tablet uređaji i smart telefoni postali glavno mesto za čuvanje omiljene slike i video zapisa, dopisivanja sa prijateljima i porodicom, poslovna dokumenta i ostale informacije od velike važnosti, koje ne smeju da dospeju u pogrešne ruke.

Pa ipak, čak i pored velikog broja pretnji koje su u porastu, Android i dalje ostaje korisna platforma pogodna za mnoge zadatke. Stoga savetujemo korisnicima Android uređaja da zaštite svoje smart telefone i tablet uređaje sa visokokvalitetnim Internet Security rešenjem.

Kaspersky Internet Security za Android, unapređeno rešenje koje štiti popularne Android smart telefone i tablet uređaje je jedno od mogućih zaštita. Ovo rešenje sadrži najnoviju tehnologiju za detektovanje sajber pretnji zasnovanih na obimnim antivirus bazama podataka koje na svakih par minuta daju ažurirane podatke o novom malveru ili nekom opasnom linku. Osim toga, ovaj proizvod uključuje i set pametnih mehanizama koji proaktivno mogu otkriti najnovije nepoznate pretnje tako što posmatraju njihovo ”ponašanje”.

Lični podaci koji se nalaze na uređaju su zaštićeni uz pomoć specijalnih funkcija koje mogu da sakriju privatne kontakte, pozive i poruke. Ukoliko izgubite mobilni uređaj, ili vam ga ukradu, postoji namenski set mehanizama koji sprečavaju kriminalce ili bilo koga drugog da pristupi vašim ličnim podacima.

Besplatna verzija sadrži osnovne antivirus funkcije (korisnik sam aktivira skeniranje), kao i svu opremu za daljinsko upravljanje uređajem.

Koristeći integrisani in-app system kupovine, koji funkcioniše i u Srbiji, korisnici mogu podići verziju na premijum nivo, koji pored besplatne funkcionalnosti pruža i napredne antivirus mehanizme, uključujući automatsko skeniranje svake preuzete aplikacije, brzu zaštitu od pretnji koje se pojavljuju i veb zaštitu koja se bori protiv pfišing napada. Plaćena verzija, takođe, sadrži opcije koje upravljaju ličnim podacima – uključujući i opciju koja krije pozive, poruke, kao i čitavu istoriju dopisivanja od radoznalih očiju.

0

Write a Comment