0
View Post
Otkup hakovanih telefona: Android možda i jeste leglo virusa, ali ima leka!

Otkup hakovanih telefona: Android možda i jeste leglo virusa, ali ima leka!

U zadnje vreme nam se često javljaju ljudi za otkup hakovanih telefona ili otkup telefona sa virusima. Najčešće su to Android uredjaji, mada ponekad ima i Windows i iOS uredjaja.

Ukoliko imate telefon kog je napao virus ili imate hakovan telefon, mi dajemo najbolje cene za otkup hakovanih telefona – 062 225 025

Svojevremno je, sada već bivši direktor Microsoft kompanije, rekao za Android OS da je leglo virusa, divlji i bez kontrole. I čini se da nije puno pogrešio, jer zaista jeste tako!

Nedavno otkriven propust Googla, koji je ranjivim učinio gotovo 99 odsto svih ikada proizvedenih Android uređaja samo je kap u čaši priča o tome kako je Android podložan virusima, malver programima i drugim zloćudnim aplikacijama.

Iako mnogi u to sumnjaju istraživanja nepobitno otkrivaju da virusi “jurišaju” Android krvotokom. Ipak, razumno i “zdravo” ponašanje jeste i ključ zaštite, ali ima nešto i u antivirus programu, posebno ako se on može aktivirati besplatno. A može!

Prema istraživanju koje je sproveo B2B International u saradnji sa kompanijom Kaspersky Lab tokom leta 2013. godine, više od 50 odsto korisnika tablet uređaja i Andoroid pametnih telefona ne koristi bezbednosni softver kako bi zaštitili svoje uređaje od sajber pretnji.

U međuvremenu, Android je već duže vreme najpopularnija platforma za individualne korisnike i za sajber kriminalce koji koriste štetne softvere za prevare.

Samo 40 odsto korisnika smart telefona i 42 odsto korisnika tableta koji su učestvovali u istraživanju je instaliralo i koristi neko od bezbednosnih rešenja za svoje uređaje. Ostali korisnici su izabrali da se oslone na ograničene bezbednosne karakteristike koje su integrisane u operativni sistem, ili veruju sopstvenim instiktima i na taj način ih štite.

Sa druge strane, u poređenju sa ostalim mobilnim platformama, Android je glavna meta sajber kriminalca. Sudeći po cloud servisu kompanije Kaspersky Lab, koji sakuplja podatke o hitnim sajber pretnjama, 99 odsto trenutnih štetnih softvera koji za metu imaju mobilne uređaje, napravljeni su za Android platformu.

Ali to nije sve, eksperti kompanije Kaspersky Lab detektovali su 35.000 štetnih softvera tokom 2012, dok je cifra za samo prvu polovinu 2013. godine iznosila 47.000.

Postoje dva glavna razloga zašto sajber kriminalci pokazuju veliko interesovanje za Android platformu: popularnost i funkcionalnost.

Malver može da ”navede” pametni telefon da šalje poruke na premijum brojeve, koji se papreno tarifiraju, i da na taj način uzima novac sa korisnikovog naloga. Ovo može da pretvori telefon u špijunski uređaj, dajući sajber kriminalcima informacije o vlasniku uređaja, obuhvatajući sve pozive, dopisivanja, lozinke za društvene mreže i naloge za plaćanje preo interneta itd. Drugim rečima, čitava komunikacija, zabava i karakteristike Android uređaja popularni su kod sajber kriminalaca, isto koliko su popularni kod korisnika.

Pogledajte još i:

Postoji još jedan ozbiljan rizik usled kog može doći do neželjenih posledica – velika verovatnoća gubitka ili krađe uređaja. Za mnoge su tablet uređaji i smart telefoni postali glavno mesto za čuvanje omiljene slike i video zapisa, dopisivanja sa prijateljima i porodicom, poslovna dokumenta i ostale informacije od velike važnosti, koje ne smeju da dospeju u pogrešne ruke.

Pa ipak, čak i pored velikog broja pretnji koje su u porastu, Android i dalje ostaje korisna platforma pogodna za mnoge zadatke. Stoga savetujemo korisnicima Android uređaja da zaštite svoje smart telefone i tablet uređaje sa visokokvalitetnim Internet Security rešenjem.

Kaspersky Internet Security za Android, unapređeno rešenje koje štiti popularne Android smart telefone i tablet uređaje je jedno od mogućih zaštita. Ovo rešenje sadrži najnoviju tehnologiju za detektovanje sajber pretnji zasnovanih na obimnim antivirus bazama podataka koje na svakih par minuta daju ažurirane podatke o novom malveru ili nekom opasnom linku. Osim toga, ovaj proizvod uključuje i set pametnih mehanizama koji proaktivno mogu otkriti najnovije nepoznate pretnje tako što posmatraju njihovo ”ponašanje”.

Lični podaci koji se nalaze na uređaju su zaštićeni uz pomoć specijalnih funkcija koje mogu da sakriju privatne kontakte, pozive i poruke. Ukoliko izgubite mobilni uređaj, ili vam ga ukradu, postoji namenski set mehanizama koji sprečavaju kriminalce ili bilo koga drugog da pristupi vašim ličnim podacima.

Besplatna verzija sadrži osnovne antivirus funkcije (korisnik sam aktivira skeniranje), kao i svu opremu za daljinsko upravljanje uređajem.

Koristeći integrisani in-app system kupovine, koji funkcioniše i u Srbiji, korisnici mogu podići verziju na premijum nivo, koji pored besplatne funkcionalnosti pruža i napredne antivirus mehanizme, uključujući automatsko skeniranje svake preuzete aplikacije, brzu zaštitu od pretnji koje se pojavljuju i veb zaštitu koja se bori protiv pfišing napada. Plaćena verzija, takođe, sadrži opcije koje upravljaju ličnim podacima – uključujući i opciju koja krije pozive, poruke, kao i čitavu istoriju dopisivanja od radoznalih očiju.

0
View Post
Testirali smo: Samsung Galaxy A5 vs. Honor 8 – 1. Deo

Testirali smo: Samsung Galaxy A5 vs. Honor 8 – 1. Deo

Kupci telefona iz srednje kategorije su već neko vreme na slatkim mukama. Proizvođači ih privlače premium dizajnom i materijalima, a i ostale specifikacije se sve više približavaju high-end modelima. Ako nam se ponekad čini da su cene top modela uprkos svemu ipak previsoke, onda je srednja klasa telefona trenutno najpametnija kupovina, jer ti uređaji nude zaista puno za uloženi novac.

Samsung Galaxy A5 u izdanju za 2017. godinu je tipičan primer takvog best-buy smartfona. Izgledom i materijalima podseća na najbolje modele iz porodice dok cena ostaje razumna. Honor je neka vrsta racionalnog brenda koji dolazi iz Huawei-ja. Za Honor 8 važi isto što i za novi Galaxy A5, ali treba naglasiti da on pokušava da bude racionalan izbor kupaca koji nemaju ili neće da daju malo bogatstvo za flagship. Cene su im maltene identične, kao i specifikacije na papiru, pa smo odlučili da proverimo koji je bolji izbor za domaćeg kupca.

samsung galaxy honor 8

DIZAJN

Aktuelni Galaxy A5 dizajn pozajmljuje od trenutno najprodavanijeg Android top modela, Samsung Galaxy S7. Malene razlike u izgledu se zaista teško primete, naročito jer je upotrebljena ista kombinacija materijala, staklo i metal. Treba napomenuti da staklo na zadnjem panelu nema Gorilla Glass oznaku, ali izgleda podjednako dobro kao i na skupljem flagshipu. Detalj koji nam se dopada je izmešteni spoljni zvučnik, koji nije na dnu, već sa desne strane, pa ga korisnici neće blokirati prstom kada telefon drže u landscape modu, prilikom igranja ili gledanja video klipova.

Iznenađujuće, Honor 8 ne liči na vrhunske modele iz Huawei fabrike već i on traži inspiraciju u Galaxy S7. Kućište je izrađeno od kombinacije staklo – metal, ali razlike ipak postoje i nećete pomešati Honor sa Samsungom. Za početak, tehnika obrade stakla je drugačija i posebno nam se dopada kako različite boje uređaja daju potpuno jedinstven izgled. U beloj boji Honor 8 izgleda kao da je izrađen od keramike, dok je u „safirno plavoj“ boji odsjaj na zadnjem staklenom panelu urađen fantastično i deluje nekako svemirski. Osim toga, setap kamere je elegantnije rešen na kineskom uređaju, a skener otiska prsta je odmah ispod njega, na zadnjoj strani.

Oba telefona su izrađena veoma kvalitetno  i izgledaju luksuzno, pa po tom pitanju ne zaostaju puno za skupljim modelima. Nama se za nijansu više dopada Honor 8, pogotovo u beloj „keramičkoj“ varijanti i u safirno plavoj boji. Ipak, Samsung Galaxy A5 (2017) ima veliku funkcionalnu prednost, a to je da je otporan na vodu i prašinu i nosi IP68 sertifikat. Realno, svakome može da se desi da zalije telefon tekućinom ili da ga ispusti u prašinu, pa je ovo stvarno korisna opcija

HARDVER

Ispod stakla i metala, Galaxy A5 koristi čipset koji je Samsung razvio za telefone srednjeg ranga, Exynos 7880 sa osam jezgara. Nije u pitanju nikakav tehnološki biser i uz podršku tri gigabajta RAM-a radi zadovoljavajuće i bez usporavanja, ali nemojte očekivati da Galaxy A5 leti kao neki skuplji modeli iz Samsunga. To se najbolje vidi u 3D igrama, gde frame-rate ume naglo da padne u kompleksnim scenama, a i učitavanje bi moglo da bude brže. Za sve ostalo doduše, nova A petica će poslužiti sasvim dobro.

S druge strane, Honor 8 je dobio prošlu generaciju Kirin čipseta sa oznakom 950. Isti hardver je pokretao pojedine Huawei top modele i možemo slobodno reći da je i dalje veoma brz. Pored toga, Honor ima i 4GB RAM memorije, za gigabajt više od Samsunga. Razlike u performansama se vide, kako u svakodnevnom radu, tako i u igrama. Zbog zastarelog grafičkog čipa, Honor nema performanse kao aktuelni flagship uređaji, ali radi bolje i postiže bolji frame-rate u igrama nego Galaxy A5. Za korisnike kojima su perfomanse važne, a posebno za gajmere, Honor 8 definitivno bolji izbor.

Iako će i Galaxy A7 i Honor 8 izdržati gotovo dan i po pri umerenom korišćenju pre nego što im ponestane „goriva“, Samsungov pulen će imati desetak odsto rezerve više. Baterija od 3.000 mAh nalazi se na oba telefona, ali je Samsung ipak malo bolji u raspoređivanju energije. Oba uređaja podržavaju brzo punjenje, pa tako za oko 30 minuta punjenja možete da dobijete približno 50% kapaciteta baterije. Ono što im fali u odnosu na top modele je opcija za bežično punjenje.

Ista dijagonala, ista rezolucija, ista oštrina prikaza – Galaxy A5 i Honor 8 na prvi pogled imaju identične ekrane od 5.2 inča u fullHD rezoluciji. Honor koristi IPS LCD matricu koju proizvodi JDI (Japan Display Industry) i koja spada među najbolje u kategoriji. Ima veoma jasnu sliku, realne i precizno definisane boje i solidno pozadinsko osvetljenje.

Međutim, Samsung koristi sopstveni SuperAMOLED panel koji je klasa za sebe i godinama unazad izrađuje najbolje ekrane na tržištu. Displej na Galaxy A5 je svetliji, ima izraženije i jače boje i izuzetno jak kontrast. Dok crna boja na Honor-u 8 ponekad deluje kao jako prigušena tamno siva, kod A5-ice je crna zaista crna. Razlika u prikazu vidi se kod teksta, slika, video klipova i u video igrama, jednostavno na Samsungu sve izgleda lepše i deluje bolje. Na sve to, korejski mid-ranger ima i Always On opciju sa skupljih modela, koja i kada je displej ugašen prikazuje vreme, datum i notifikacije.

Izvor: TopMobilni

 

0
View Post
Evo šta sve Android aplikacije znaju o vama!

Evo šta sve Android aplikacije znaju o vama!

Među aplikacijama koje zahtevaju najviše dozvola za korišćenje su AntiVirus Security, Viber i Facebook. Razlog zbog kojeg aplikacije traže veliki broj dozvola su reklame, upozoravaju stručnjaci.

Reč je o igrici Happy Fish, a developeri iz kompanije HappyElements koja stoji iza nje, programirali su je tako da ona može da prikupi tačnu lokaciju korisnika, prepozna koji Wi-Fi koristite. Ona takođe ima pristup fotografijama, a može čak i da vam čita poruke.

Još jedna veoma popularna igrica prikuplja dosta informacija o korisnicima, a da oni nisu ni svesni toga. Reč je o igrici Fruit Ninja koja zahteva dozvole koje mnogi korisnici smatraju nenormalnim.

– Nikada neću instalirati ovu aplikaciju dok mi ne objasne zašto im treba pristup mojim privatnim sadržajima – napisao je jedan nezadovljni korisnik.

Među aplikacijama koje zahtevaju najviše dozvola za korišćenje su AntiVirus Security, Viber i Facebook. Razlog zbog kojeg aplikacije traže veliki broj dozvola su reklame, upozoravaju stručnjaci.

– Oglašivači se trude da prikupe što više informacija o korisnicima, kako bi im plasirali što bolje reklame. Aplikacije su idealan način za njihovo prikupljanje, s obzirom da se iz njih mogu izvući podaci o lokaciji, listi kontakata, poziva. Sa druge strane prosečni korisnici teško razumeju zbog čega se one uopšte prikupljaju, i sa kim se one sve mogu podeliti – izjavio je Džejson Hong, osnivač PrivacyGrade.org sajta, i profesor informatike na Karnedži Melon univerzitetu.

– Većina programera nije zla, i često prikupljaju informacije o korisnicima zato što im se može. U tome ih nažalost niko ne može sprečiti – dodao je Hong.  ne znaju šta da

Na sajtu PrivacyGrade.org možete pogledati aplikacije koje najmanje štite podatke koje su prikupili od vas. Sa oznakom A su one najbezbednije, dok oznaka D znači da prikupljeni podaci baš i nisu toliko sigurni. Kompletnu listu možete pogledati OVDE.

Ako želite da predjete sa Android na iPhone i Android telefon vam više ne treba, mi vršimo otkup Android mobilnih telefona u Beogradu.

Izvor: Telegraf

0
View Post
Otkup mobilnih telefona: TV i Youtube reklama

Otkup mobilnih telefona: TV i Youtube reklama

Kako je video danas sve popularniji, rešili smo da napravimo malu reklamu za TV i za Youtube, koju možete pogledati ispod:

Otkup mobilnih telefona

Klikom na link ispod možete zapratiti naš Youtube kanal:

Youtube kanal – Otkup mobilnih telefona

0
View Post
Samsung Note 7 – Noćna mora jednog džina

Samsung Note 7 – Noćna mora jednog džina

Najgora stvar koja može da vam se dogodi kada imate telefon koji može da se takmiči sa Apple proizvodima jeste da počne da eksplodira u džepu korisnika. Jedina gora stvar – da ne znate zašto se to dešava.

Onima koji ozbiljnije prate tržište smartfona, čini se kao da noćna mora sa Samsungovim Note 7 telefonom traje večno. Zapravo, sve se odigralo vrlo brzo, ali je u ovoj kriznoj situaciji zatajila komunikacija, tako da mnogima ni danas nije jasno šta se tačno dogodilo.

Samsung kriza iz dana u dan

Cela kriza trajala je manje od dva meseca, iako će Samsung tek osetiti posledice katastrofe koju mu je priredio Galaxy Note 7. Prve procene iz Samsunga kažu da očekuju gubitak između 2,3 i 4,6 milijardi dolara. No, prave posledice tek dolaze. Nomura Securities previđa da bi gubici mogli dostići čak 9,1 milijardu dolara u slučaju da Samsung odluči da povuče Note 7 brend. Posle katastrofe koju je preživeo, to bi možda bio i najbolji potez. Kako im se dogodio fijasko? Šta mislite, u čemu je bila greška?

19. avgust – Predstavljen Note 7

Kupci su čekali release sa oduševljenjem. Najave govore o „najboljem telefonu koji je ikada napravljen“. Počinje globalna prodaja ovog veoma skupog uređaja za koji svi očekuju da će biti dostojna konkurencija Apple telefonu.

24. avgust – Vesti o prvim problemima

Na internetu počinju da se pojavljuju vesti da Note 7 može da eksplodira. Retko ko veruje pojedinačnim slučajevima, ali broj prijava ovog problema uskoro je porastao na 35. Na vebu počinju da se pojavljuju fotografije, a broj razočaranih mušterija raste.

2. septembar – Prvo povlačenje u Americi

Samsung donosi stratešku odluku i pokreće program zamene telefona, ali samo u određenim zemljama. Problem je baterija, pa se program zamene ograničava na Ameriku i još nekoliko zemalja koje navodno imaju problematičnu seriju baterija.

21. septembar – Počinje program „zamene“

Izmešu 2. i 21. septembra nije se desilo ništa – došlo je do odlaganja. Ukupno 19 dana potencijalno opasni telefoni i dalje su u upotrebi. Ubrzo se javljaju problemi i sa „zamenama“, a šire se vesti da ima slučajeva eksplozije i u drugim zemljama u kojima se ovaj problem nije očekivao – kao što je Kina. Postaje jasno da nije do baterije.

5. oktobar – Southwest Airline evakuacija aviona

Eksplozija i dim u avionu doveli su do evakuacije i otkazivanja leta. Problem? Eksplozija Samsungovog uređaja usred aviona! Vlasnik je objavio na društvenim mrežama da se radi o zamenjenom Note 7 telefonu. Vest se preliva u klasične medije širom sveta. Kriza poprima globalne razmere.

10. oktobar – Proizvodnja se obustavlja, bez globalnog povlačenja

Samsung odlučuje da prekine proizvodnju spornog uređaja, ali još nema naznaka o povlačenju telefona. Dakle, telefon nije dovoljno dobar da bi kompanija nastavila da ga proizvodi, ali je u redu da ljudi nastave da ga koriste.

11. oktobar – Početak kraja

Prisiljen da prizna grešku, Samsung prvi put poziva korisnike da isključe svoje Note 7 telefone, vrate ih u prodavnice kako bih ih ili zamenili ili dobili novac natrag. Do danas nijedan inženjer nije uspeo da otkrije u čemu je tačno greška, niti da ponovi uslove pod kojima dolazi do eksplozije.

Epilog?

Sledi izazov za svakog korisnika ponaosob je da li ćete oprostiti brendu propust ovih razmera? Sledi nešto što niste očekivali! Iako je propustio priliku za brzu i iskrenu komunikaciju, iako je cela linija Note brenda skoro zasigurno propala, Samsung je prošle nedelje prijavio rast od 5,5% i zaradu od 7 milijardi dolara!

Briga o bezbednosti nije nevažna tema. Samsung mora da vodi računa o tome jer osim telefona i fotoaparata proizvodi sve – od kuhinjske tehnike do usisivača. Možda se radi o kriznom PR–u, ali Samsung je iskoristio svoj uticaj da pozove druge u akciju. Formira se inicijativa koja bi jednoj agenciji dala mogućnost da nadgleda pitanja bezbednosti elektronske opreme u celoj Evropi.

Da li će Samsung uspeti da sačuva teško stečeno poverenje? Kako će preživeti autogol koji je sebi dao Note brendom? Šta dolazi posle Galaxy Note 7? Da li vam je potreban otkup Samsung Note 7 telefona?

Ono što svakako možemo da naučimo iz ove krize jeste da ma koliko bili veliki, nikada ne smemo pomisliti da smo iznad svojih klijenata i apsolutno moramo da komuniciramo, brzo i iskreno, ma koliko nas to koštalo.

Izvor: BeeShaper

Otkup Samsung Note 7 mobilnih telefona

Ako imate Samsung Note 7 telefon koji vam ne treba, mi vršimo otkup Samsung mobilnih telefona u Beogradu.

Otkup Samsung Note 7 telefona vršimo svakog dana, po najboljim cenama. Pozovite: 062 225 025