0
Google Pixel predstavljen, najbolja kamera današnjice, Android 7 Nougat

Google Pixel predstavljen, najbolja kamera današnjice, Android 7 Nougat

Na Google konferenciji koja se upravo završila, kao zvezda večeri, predstavljen je Google Pixel smartfon, po mnogo čemu bolji od najboljih telefona današnjice, a kako sami kažu, po DXO mark testu, ubedljivo najbolja kamera od svih telefona na tržištu sa skorom 89 (iPhone 7 ima 86).

Osim 12.3 MP kamere koja bi trebala biti glavni prodajni adut ovog telefona, tu su još ifingerprint senzor na staklenoj poleđini telefona, potpuno nova plava boja, ultra brzo punjenje (7h korišćenja za samo 15 minuta punjenja), neograničen prostor na Google Disku za fotografije i video snimke, čak i u 4K rezoluciji.

Hardverski gledano, tu su metalno kućište, 2.5D Corning Gorilla staklo 4. generacije,Qualcomm Snapdragon 821 procesor, 64-bita Quad-Core procesor, 4GB LPDDR4 RAMmemorija, 5.5 inčni QHD ekran sa 534 ppi / 5 inčni FHD sa 441 ppi, čista crna boja ekrana, super kontrast ratio 100.000:1, 16.77 miliona boja, pikseli veličine 1.55um, optimizacija kamere za slabo osvetljenje, otvor blende f/2.0.

 

Kamera snima u 4K rezoluciji i ima novu, revolucionarnu, softversku stabilizaciju slike.

Kada su boje uređaja u pitanju, tu su, kako su ih nazvali, prava plava, tiho crna, veoma srebrna. Interesantni nazivi, zar ne?

 

Softverski, tu je očekivani Android 7.0 Nougat sa tihim, pozadinskim ažuriranjima sistema, kao i VR platforma koja je napravljena od nule i dovedena skoro do savršenstva. Kao podršku, Google donosi i nove VR uređaje koji će se prodavati po ceni od 79 USD.

Cena samog Google Pixel uređaja će u SAD biti 649 USD.

Izvor: Social Emotion

0

Write a Comment