0
Huawei P9 Lite recenzija

Huawei P9 Lite recenzija

Budući da su budžetski telefoni pojačali svoje specifikacije, očekivanja o tome šta bi budžetski  telefon trebao ponuditi brzo su porasla. 8MP kamera više nije dovoljna, niti 1GB RAM-a.

Srećom, Huawei P9 Lite ne dolazi na kratko na bilo kojem od tih fronta. Sadrži  blizinu srednjih tržišta po specifikacijama na različite načine i, za razliku od tolikih uređaja prije njega, nije izgrađen oko jedne funkcije koja treba da mu donese popularnost. Umjesto toga, ima uravnoteženu listu specifikacija koje se ne pojavljuju u bilo kojem području.

Ako imate bilo koji Huawei telefon koji vam nije potreban, mi vršimo otkup Huawei mobilnih telefona u Beogradu: 062 225 025

U tu svrhu, čipset okvira jezgre Kirin 650 snabdijeva se s 3 GB RAM-a kako bi se formirao telefon koji će obrađivati sve što tražite od njega bez naplate za performanse koje vam nisu potrebne.

S 16 GB interne memorije, koja se može proširiti preko microSD-a do 128 GB, ima i dovoljno mjesta za udobnost.

Ne brinite ni za kameru. Primarna kamera od 13MP, f / 2.0 pridružuje se 8MP kameri okrenutoj prema naprijed, koja može poboljšati vaše selfije, tako da zajedničke slike sa prijateljima izgledaju što bolje.

Dizajn

Huawei je bivši kralj tanke plastike. Kompanija se ipak promijenila i napravila neke lijepe telefone tokom proteklih nekoliko godina. Ugodno, Huawei P9 Lite nastavlja ovaj trend.

Da, postoji malo kopiranja iPhonea oko metalnog kadriranja telefona koji je presječen sa strane dviju smjelih antenskih linija, ali jedva da je ovaj telefon jedini koji ima ovaj detalj dizajna.

Iako je ugodan  oku, nije sav luksuyan, a u  poređenju sa svojim velikim bratom, Huawei P9, Lite je vidljivo pristupačnija opcija.

P9 aluminijski unibody dizajn je zamijenjen, s glatkim, ravnim plastičnim leđima koje ukrašavaju ovaj uređaj. Ovo nije loš telefon, daleko od toga, ali ni on nema wow faktor, čak ni u ovom rasponu cijene. Plastična zadnja strana je gruba na dodir, ali takođe je malo glatka , nudeći malo što se tiče hvatanja.

To je takođe korak nazad u poređenju sa konkurencijom. Sva metalna tijela Wileyfox Swift 2 X i Honor 6X guraju P9 Lite daleko od sebe. Što se tiče cjelokupnog vizualnog izgleda i ergonomije, P9 Lite ima nekoliko detalja koji mu daju prednost.

Uprkos ekranu od 5,2 inča, telefon se ne osjeća posebno velikim. Ako ste do sada imali telefone sa 720p ekranima, onda ćete biti zadivljeni prelazom na ovaj telefon, jer iz mog iskustva najviše sam vidio razlike u rezoluciji sve do 1080p, kasnije već ljudsko oko nije u stanju da prepozna tu gustinu piksela.

Kamera

U idealnim uslovima snimanja, 13MP kamera Huawei P9 Lite je uspješna , ali daleko od najboljih snappera koje sam vidio, čak i po ovoj cijeni. Fokus se može pomaknuti, s rubovima često ispranim, a ne oštrim.

Telefon je više nego sposoban za snimanje fotografija vrijednih dionica, ali nećete se udaljiti od printanja svojih slika, ili korištenja vašeg glavnog fotoaparata.

Ova su pitanja samo dodatno složena kada se svjetla takođe spuste. Kamera za noćno vrijeme nije tu.

Ono što fotoaparat P9 Lite nedostaje u finesi,nadoknađuje više nego što se čini u opcijama snimanja. Mnogo ih je. Prijeđite prstom s bočne strane prikaza fotoaparata i tretirate se s više od deset alata za snimanje i opcija konfiguracije fotoaparata.
Osim što se može povezati s razinama osvjetljenja i kontrasta, te aktivirati praćenje objekata i slikanje na osmijeh, fotoaparat se može upravljati putem vašeg glasa i postoji brz način rada.

Dinamički raspon je ono što nedostaje. Područja svjetla i tamne mrlje u sredini stvaraju snimke koje nemaju detalja i definiciju. Ova pitanja povezana su nedostatkom HDR (visokog dinamičkog dometa) snimanja.

Stvari se ipak poboljšavaju. Prednja strana, P9 Lite ima 8MP selfie shutter s f / 2.0 objektivom. Ovo je jedna od boljih ponuda ovog telefona, sposobna za impresivno dobro zaobljene snimke.

Ipak, propušta Huaweijev Beauty mode. Pametna verzija plastične kirurgije i dodatak koji je najbolje ostaviti za većinu korisnika, manipuliše  vašim slikama na zabrinjavajuće načine. Možete ga onemogućiti ili smanjiti razine, ali samo stvara neželjeni sloj faffa oko slikanja jednostavne fotografije. Znači da ako planirate slikati dok ste na odmoru u drugoj državi sve bitne stvari slikate po danu,  jer tada su slike najboljeg kvaliteta.

otkup huawei telefona

 

Da li ga trebam uzeti?

Ako ste u potrazi za telefonom s čvrstim ekranom i pristojnim dizajnom, Huawei P9 Lite je vjerodostojna opcija. Ipak, nije najbolje. Uređaji poput Moto G4 Plus i Wileyfox Swift 2 X su slično pristupačni i vjerovatno bolji.

Ako želite da telefon izgleda kao flagship, valja razmatrati. Sadrži sve funkcije koje želite i trebate, samo bez ikakvog istinskog uživanja.

Za koga je ovaj telefon?

Telefon za mase, Huawei P9 Lite je za one koji žele  pristupačni telefon koji se fokusira na stil jednako kao i stvar.

To je telefon koji će ugoditi onima koji nadograđuju s uređaja koji su stariji od nekoliko godina i koji nisu svjesni kako su standardi porasli u pristupačnom telefonskom sektoru.

 

Zaključak

Huawei P9 Lite je dobro zaokružen i ostvaren telefon, ali onaj koji se osjeća bez mjesta. Priuštiv je bez uistinu velike vrijednosti za novac, a sadrži niz specifikacija i ukupnu izvedbu koja je dobra bez ikakvih problema u veličini.

U takvom konkurentnom dijelu tržišta, to je telefon koji se ne izdvaja iz konkurencije bez ikakve pogreške. Kao što sam već rekao mana ovog telefona je činjenica da nema ništa što ga uzdiže puno iznad srednje klase, jer je takav da je u svakom segmentu poprilično dobar i ne zaostaje nijedna komponenta tako da cijeli telefon gubi kvalitet.

Izvor: ITRevolucija

0

Write a Comment