1
HTC 10 stigao u Srbiju – u prodaji od maja

HTC 10 stigao u Srbiju – u prodaji od maja

U beogradskom klubu Anker predstavnici HTC-a za CEE i Adriatic region upoznali su prošlog petka domaću javnost sa poslednjim ‘flagship’ modelom ove tajvanske kompanije koji nosu oznaku 10. Reč je o do sada najnaprednijem uređaju koji je sišao sa proizvodne trake ovog tehnološkog giganta, koji odiše kvalitetnim metalnim kućištem i jakim hardverom, a koji će se u prodavnicama širom Srbije naći već ovog meseca.

Sam uređaj pokreće moćni Snapdragon 820 procesor zajedno sa 4GB RAM memorije, a „desetka“ se može pohvaliti veoma kvalitetnom kamerom od 12 megapiksela koja dolazi sa već poznatom sa UltraPixel tehnologijom. Kada je reč o video reprodukciji, HTC 10 pruža korisniku mogućnost snimanja u 4K rezoluciji – uz 24-bitni stereo Hi-Fi zvučni zapis – beležeći tako znatno više detalja što ga čini prvim telefom na tržištu sa ovom tehnologijom.

otkup htc telefona

Sa druge strane, svima koji su prisustvovali promociji ovog uređaja, na početku se obratila Petra Razić, regionalna direktorka HTC-a za Adriatic regiju, istakavši tom prilikom:

Tokom razvoja modela HTC 10 uvažili smo sve kritike i sugestije korisnika, medija i analitičara, i uvereni smo da smo stvorili uređaj koji u potpunosti opravdava našu filozofiju „Power of 10“, koja simbolizuje najvišu ocenu za vrhunska dostignuća.

Najnoviji član HTC familije pametnih telefona je spoj vrhunskih kamera i izuzetno kvalitetnog zvuka, smelog dizajna jednodelnog metalnog kućišta i snažnih performansi. Raduje nas što modelom HTC 10 ponovo potvrđujemo svoju poziciju vodećeg inovatora na tržištu pametnih telefona.

htc5

Marko Savković, direktor HTC proizvoda za region Centralne i Istočne Evrope o karakteristikama novog uređaja.

Konačna cena i dalje nepoznata

Da su iz HTC-a pazili na sve detalje kako bi još više unapredili korisničko iskustvo, dokazuje odluka o ugradnji Super LCD5 Quad HD ekrana dijagonale 5,2 inča sa čak 30% više boja nego kod standardnih LCD ekrana i odzivom od 120 ms. Kako manjak memorije ne bi zadavao glavobolje, HTC 10 stiže sa 32GB prostora za podatke – i što je najbitnije, podrškom za microSD karticu kapaciteta do čak 2TB.

Kada govorimo o dostupnosti, desetka bi najpre trebalo da stigne tokom maja meseca kod mobilnih operatera koji posluju u Srbiji i to u dve nijanse: grafitno sivoj (Carbon Grey) i glečer srebrnoj (Glacier Silver). Uz novi model, isporučuju se Hi-Res slušalice (70% veći zvučnici) i punjač za brzo punjenje, izrađen po Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologiji. Što se tiče cene,ona nije još u potpunosti formirana, ali je realno očekivati da za ova telefon treba izdvojiti između 700 i 800 evra.

Izvor: Netokracija

0

Write a Comment